Kawhi Leonard kommer från bänken mot Los Angeles Clippers över Lakers

LOS ANGELES - Efter att ha missat hela förra säsongen beslutade Kawhi Leonard att vänta lite innan han återvände till Los Angeles Clippers, vilket gjorde honom till en mycket efterlängtad spelare.
Leonard, som gick med i laget för första gången, bestämde sig för att inte starta i hopp om att få ut det mesta av sin begränsade speltid. Han kom äntligen i mål när Clippers slog Los Angeles Lakers igen. Leonard gjorde 14 poäng, inklusive en 21-fots hoppare med 52,3 sekunder kvar, i en 103-97 seger på Crypto.com Arena.
Clippers slog sina rivaler i lineouten för åttonde gången i rad, trots att spelarna i deras lag inte kom in i matchen förrän 6:25 i andra kvartalet och spelade tre minuter i totalt 21 minuter.
"Det har varit en lång tid", sa Leonard om sin förväntan på spelet. "Men jag väntade 82 matcher förra året, så jag förväntade mig inte att 15 minuter skulle vara så lång."
I match 1, efter att ha slitit av sitt högra främre korsband i match 4 i andra omgången mot Utah Jazz den 14 juni 2021, sitter Leonard på bänken för första gången sedan han spelade för San Antonio Spurs i november 2013.
Leonard sa att han bestämde sig för att inte starta slutspelet efter att ha kontrollerat data och kört simuleringar i praktiken. De vill maximera hans returminuter, få honom på golvet och avsluta matchen i de högsta poängliga stadierna.
"När jag började satt jag i 35 minuter i realtid," sa Leonard om att börja och fortfarande kunna avsluta spelet. "Det är för långt. Så jag tycker bara att det är det bästa scenariot. Men vi får se hur det går."
Äntligen tillbaka på banan, slösade Leonard ingen tid. Han grävde ner sina två första skott, båda från medeldistans, där han ofta gillar att agera.
"Den första [Leonard] fick studsen, gick kusten till kusten och träffade hans lilla patentfade," sade John Wall, 15, i sitt första spel sedan 23 april 2021. Kastade 7 av 7 och fick 15 poäng på 24 minuter . ”För honom handlar det om rytm och rytm.
"Han är som en maskin, han jobbar med sina saker, han håller sig till det han vill göra. Och han tar det i princip som ett träningspass. Han verkar inte se någon framför sig. Allt handlar om honom. försvinnande eller skottlossning.”
Leonards trepoängare har ingen rytm och han är 1-för-4 från planen. Men han gjorde några viktiga drag, blev attackerad av LeBron James sent i fjärde kvartalet och träffade en hoppare med mindre än en minut kvar efter att Lakers stängde en ledning på 15 poäng i andra halvlek. punktbuffert.
"Jag har gjort det här förut", sa Leonard när han klev av bänken. ”Det var så jag började min karriär. Så här tog jag det mentalt. Agerade som om jag var i trubbel och så fort jag skrev på i andra kvartalet var det dags att spela basket."
Leonard medgav att han kanske inte spelar minst en av matcherna i Sacramento och hemma mot Phoenix i helgen.
"Du måste spela minut för minut gradvis för att stärka det främre korsbandet," sa Leonard. ”När man väl börjar spela det första 38-minutersspelet kan det lätt bli svagare, men jag lyssnar på doktorn.
När det gäller hur länge han planerar att spela från bänken sa Leonard att han kan behöva öka sina minuter till ungefär de 34,1 minuter som han tog i snitt under säsongen 2020-2021.
"Allt handlar om hur mitt knä reagerar", sa Leonard. "Vi får se hur det går imorgon och sedan byggas upp med tiden och jag börjar lägga till fler minuter och när jag väl är redo att spela 35 minuter – jag tror att jag har spelat 33 minuter när jag är frisk – är det ungefär med tiden får du se hur jag börjar.”

Posttid: 2022-nov-03